Kalendarium – Foton

•  2017: Text/foton kommer...
   HarmoniExpo, Solnahallen/Stockholm 1-2 april 2017

•  2016: Text/foton kommer...
   Vegomässan/Nacka Strand, Stockholm 3 sep 2016
   Vegofesten/Hågaby, Uppsala 23-24 april 2016
   Vegoforum/ABF, Stockholm 5 mars 2016

•  2015:
   Vegomässan/Solnahallen, Stockholm 12 dec 2015

•  2014:
   Natural Products Scandinavia/Nordic Organic food fair/Malmö (fackmässa) nov 2014


• 2017: HarmoniExpo, Solnahallen/Stockholm, 1-2 april 2017
HarmoniExpo - Sveriges största alternativmässa för kropp och själ bjöd på en fantastisk helg och en mångfald inom ämnen som personlig utveckling, holistisk hälsa och andlighet.
Förutom 300 utställare på mässan fanns mängder av olika föredrag, workshops och behandlingar. Man kunde även köpa alltfrån kristaller till superbär.
Nyhet för i år var att man hade ett visst fokus även på just vegan/rawfood/levande föda.

Veganföreningen hade sitt bord bredvid Maria & Johan från Matapotektet. Några bord längre bort stod Anita Svensson/Levande Föda Skeppsgården . Både Maria & Johan och Anita höll intressanta och välbesökta föredrag både på lördagen och söndagen.
Maria och Johan/Matapoteket berättade om hur "Maten kan påverka energin och den spirituella utvecklingen". Anita Svensson berättade om hur "Levande föda håller dig ung".
En mycket bra och intressant koppling till energi och andlig utveckling. Vi tyckte alla att maten var den missade länken på mässan.
Kort sagt, en kul mässa med många intresserade besökare.

När mässan öppnade hade vi provsmakning av en ekologisk grön smoothie mixad av: Äpple, groddar, färsk koriander, broccoli, machesallad, grönsallad, grönkål, bladselleri, färsk ingefära och vatten. Det var först till kvarn som gällde.

Senare bjöd Veganföreningen besökarna att smaka på härlig grönkålssallad med groddar.
Söndagens ekologiska sallad: riven grönkål "masserad" i olivolja, citron och himalyasalt. Salladsmix, machesallad, grönsallad, tomat, flortunna strimlor av morot (potatisskalare), gurka, squash (spirulizad), groddar av mungbönor och gröna linser, spetspaprika, selleri.

Vi visade hur lätt det är att grodda och odla skott hemma. Många tyckte det var kul och inspirerande att höra om klimatsmart hemmaodling - att lära sig att HÄRodla på riktigt!
Ett enkelt och billigt sätt att få levande grönt året runt, speciellt viktigt under vintern.

Intresset var stort, många ville veganprata och smaka på grönkålssallad och övrigt vi hade att bjuda på. Vi visade oxå vackert påskris av äppelgrenar + de nya fake-fjädrarna, böcker, recept- och infoflyers.
Vi hade oxå provsmakning av produkter från Biofood,

Pukka tepåsar, Rawsage kryddiga grönsaksbars, Inspiral raw tomatocrackers, Rawkin roons/salted caramel kakor av kokos/mandel (såklart är allt glutenfritt och ekologiskt).
På brödet bjöd vi på avokadoröra - en klar favorit, alla tyckte den var supergod. Vi oxå!
Här kommer receptet som många har frågat efter:


Anettes kryddiga avocadoröra
3 avokado, 1/2 rödlök, 1/3 citron, 1/4 gurka, 1 liten bit färsk ingefära, 1 vitlöksklyfta, 1 skvätt Tamari sojasås. Ev lite cayenne om man vill ha röran kryddigare
• Mixa allt och späd med lite vatten. Passar som pålägg, dip, salladsdressing eller till maten.

Vi delade även ut en receptfolder till en Grön Påskbuffé - speciellt för mässan.
Den tog slut i en nafs! Vi lägger ut den här senare...


Foton kommer...

• 2016: Vegomässan/Nacka Strand, Stockholm, 3 sep 2016
"Vegomässan arrangeras av Djurrättsalliansen i år för tionde gången. En heldag där vego står i fokus, med allt från en varierande mix av utställare, intressanta föredrag och vegomat i mängder.
Mässans koncept är enkelt, att samla företag och organisationer som säljer vegoprodukter eller arbetar med vegofrågor. Mässan rymmer något för alla oavsett om du redan är vego eller om du är nyfiken på en grönare livsstil och vill hitta inspiration.
Förra årets mässa besöktes av 4400 personer, i år över 5000 besökare!" Besöksrekord igen!!

Veganföreningen stod, för första gången, tillsammans med Svenska Vegetariska Föreningen och Hälsofrämjandet vid Biofoods monter där vi bjöd besökarna på härligt grön & vild groddsallad, boostad med tofu från Taifun/Biofood.
Dagens snackis var de söta, goda och mycket små tomaterna. Sorten heter "100".

Biofood bjöd även på provsmakning av bl.a eko-choklad, fröbröd, grönkålschips, grönkålspopcorn, kombucha, kokosvatten. De sålde även många olika eko veganprodukter, allt från snacks, dryck och choklad till proteinpulver, kokosolja och sojaprodukter. Intresset var stort, och trängseln hög både vid vår monter och på mässan.

Vi firade vårt 40-års jubileum med att erbjuda nya medlemmar bra rabatt på medlemskap, 40kr istället för ordinarie 100kr. Vi delade även ut en receptfolder speciellt för mässan, Höstrecept för en vegansk KRAFTskiva >>


Foton kommer...

• 2016: Vegofesten/Hågaby, Uppsala 23-24 april 2016
"Vegofesten uppmärksammar miljö, hälsa, djurrätt och matglädje för andra året i rad.
Festen genomsyras av kärlek, lust och inkluderande. Vegetarian/Vegan, blandkostätare eller inbiten köttätare - ALLA är välkomna!

Möt spännande människor och företag. Lyssna på livemusik, gå på föreläsningar/workshops eller bara njut av vegobuffén. Vegofesten genomsyras av lust, glädje, positivitet, möten, musik, dans och med en inriktning på vegetariska och djurvänliga produkter."

Veganföreningen bjöd på provsmakning av grön energismoothie, vildsallad och kex med kikärtsröra. Vi visade groddning och hemma-odlat, delade ut infoflyers och gröna recept. Vi svarade på frågor, bistod med tips, idéer och grön inspiration. Böcker till försäljning.
Provsmakning av RÅBAR - made in sthlm & Helhetshälsas veganregistrerade produkter.

Ulla Troëng, ordf. Veganföreningen, höll två uppskattade föredrag på temat "Veganbarn och Veganfamiljer".

Foton kommer...

• 2016: Vegoforum/ABF Stockholm, 5 mars 2016
"Vegoforum är den mötesplats för alla som vill diskutera och lära sig om animalieindustins konsekvenser för människa, djur och miljö och vad det finns för fördelar och möjligheter med en mer vego livsstil. Med Vegofoum vill SMMI (Svensk Mat- och Miljöinformation) och ABF ge allmänheten en chans att få information om vegetarisk mat – såväl praktiskt i form av av kunskap om vegoprodukter som när det gäller miljöfrågor, djuretiska frågor, hälsofrågor, rättvisefrågor och samhällspolitiska frågor. Med Vegoforum vill vi skapa ett kunskapslyft!

Temat för Vegoforum 2016 är "vego var dag". Det råder inte längre några tvivel om att animalieindustrin har långtgående negativa konsekvenser för djur, människor och miljö...
."

Rapport från Vegoforum/ABF 2016, arrangör Svensk Mat- och Miljöinformation smmi.nu
Veganföreningens bord stod bredvid Svenska Vegetariska Föreningen o Hälsofrämjandet, totalt ca. 16 utställare samt många intressanta föredrag. Vi slog ett slag för groddning och hemmaodling. Många besökare provsmakade, frågade och berättade...
Provsmakningsprodukter från Biofood och Råbar – Made in sthlm


GodasteSnacksen!Blivande raw grönkålschips
Skölj eko-grönkål, ta bort mittendelen.
Riv i mindre bitar. Massera med olivolja, saften av citron och Himalya salt tills de är mjuka.
Förutom att grönkålen blir mjuk blir även händerna baby-mjuka! (gör likadant om du vill ha den i salladen, det blir Så mycket godare!). Bred ut luftigt på bakplåtspapper på ugnsgaller (bilden). För rawfoodkvalitet torka i 42° eller lägsta möjliga värme. Låt ugnsluckan vara lite öppen. Har du torkugn, använd den.
Vid behov rör runt grönkålen, så torkar de snabbare. Låt dem torka tills de är lagom torra. Mums! Såklart väljer du ekologiskt!
foto!Vi bjöd på härlig grönkålssallad med dressing, hummos och majschips. Recepten finns här >> Salladen tog slut redan mitt på dagen, många stod i kö för att provsmaka.
Här syns de färdiga raw-grönkålschipsen.

Vi tipsade om ”HÄRodlat", som förser oss med grönt året runt, mer NÄRodlat än så svårt att få! Allt laddat med grön energi och massor av enzymer. Oslagbart billigt och näringsrikt.
Här syns boveteskott, krasse och groddar av mungbönor, gröna linser och alfalfa.
Allt ekologiskt. Många var inspirerade och nyfikna och ville själva börja hemma-odla!
 
foto!Ulla vid Veganföreningens bord, Anette fotade.
På morgonen provsmakades sallad och två olika sorters energismoothies: en toppad med risprotein/baobab-pulver och en med hampaprotein/Pukka Clean Greens från Biofood. Gott, tyckte de som smakade.

Ulla hade tillverkat vegan-dekorationer till påskriset. Fler PåskRistips utan fjädrar >>
foto!För provsmakning fanns också RÅBARS, handmade from Stockholm i fem olika smaker.

Många var förtjusta och undrade var de kunde köpas. Många föredrog dem till "frukost" istället för sallad! Extra kul är att de görs i Stockholm. Var de säljs hittar du på deras hemsida. Alla olika smaker gillades.
Vår favorit är lakrits/hallon.
 
foto!Receptflyers delades ut, olika goda veganrätter och smoothies. Hur man enkelt kan torka egna rawsnacks och hur man groddar i glasburk.

För provsmakning fanns även Kokoschips och Paws frukgodis (perfekt för barn som inte äter socker). Pukka clean greens delades ut till intresserade. Alla från Biofood. Allt ekologiskt!
foto!Förrutom sallad och olika bars bjöd vi oxå på kikärtskaka, den försvann i ett nafs!
Här hittar du receptet >>

Med oss hade vi även böcker, snacks och Omnivegan (tillskott) till försäljning.
Extra roligt, i år firar Veganföreningen 40 års jubileum. Föreningen startades 1976 i augusti.
 
foto!För att boosta grönsmoothisarna lite extra, toppades de med Pulsin Risprotein/Baobab pulver (bl.a mycket c-vitaminrikt) och Pulsin Hampaprotein/Pukka Clean Greens (grönpulver). Allt från Biofood. foto!Efter att salladen tog slut, provsmakades det "godis" för hela slanten, förutom grönkåls- och kokoschips, Paws och Råbars, provsmakades Ombar 72% choklad, Aduna moringa och baobab energibars samt favoriten Beond bars.
 
foto!Ett föredrag hanns med. På Lobbyscenen pratade matbloggaren Andréa Sunna om "Mataktivism – inspiration, tips & fototricks". foto!Dessvärre lite suddiga bilder, men roligt och inspirerande var det! Du hittar henne bl.a på vegandrea.com och @vegandrea
 
foto!Ulla och Anette vid montern.


foto!Vimmel på mässan framför vår montergranne, Svenska Vegetariska Föreningen (SVF)

Tillbaka upp >>

• 2015: Vegomässan/Solnahallen, Stockholm 12 dec 2015
Vegomässan arrangeras av Djurrättsalliansen stolt arrangör av Vegomässan – Sveriges första och största Vegomässa – det här blir den nionde Vegomässan vi anordnar.
"Vi arbetar för djurens rättigheter genom att dokumentera, avslöja och bekämpa djurförtryck."

”Rekord” är det ord som bäst beskriver mässan. Rekord i antal utställare, rekord i storlek på lokalen och rekord i antal besökare (4400 st). Veganer, vegetarianer och vegetabiliskt nyfikna i alla åldrar kom till mässan för att åtnjuta spisning, undervisning, underhållning och umgänge.

Solnahallens restaurang blev vegansk för dagen och sålde veganska jultallrikar. Dessutom fanns Djurrättsalliansens cafe där det bjöds på bakverk, såsom saffranscupcakes och pepparkaksrutor.

Prisutdelningar på 2015 års Vegomässa:
Årets vegopersonlighet: David Stenholtz, spec.läkare i onkologi och grundare av Läkare för framtiden. Årets vegoföretag: Veganskobutiken Green Laces, ägare Nina Färdig.


Veganföreningen bjöd på härligt grönkålssallad med spirulizade morötter och gurka.
Provsmakning av äpplen, olika chipssorter och Råbar – Made in sthlm. Intresset var stort. Många undrade var de kunde köpas. Vi delade ut flyers med recepttips och groddning. Spirulizare och Omnivegan såldes till bra pris och tog slut i ett nafs!
Vegan-vykort, eko äpplen, nötter och torkad frukt/örter såldes under dagen.

Det märktes att intresset för vegankost har ökat, många undrade och hade olika frågor. Några var redan medlemmar, andra funderade att bli. Roligt tycker vi! Veganföreningen har 40 års jubileum nästa år. Såklart ska det firas! Föreningen startades i aug 1976.


foto!Veganföreningens monter, fylld med produkter för provsmakning och försäljning, redo för att ta emot alla besökare. Anette hade gjort olika flyers med recepttips och hur lätt man groddar och torkar raw-snacks hemma. foto!Innan öppning, vi ska bjuda på grönkålssallad och chips. Fanns inte mycket annat ätbart, alla som hade provsmakning var välbesökta!
För provsmakning fanns också RÅBARS – handmade from Sthlm, i flera olika smaker.
 
foto!Ulla och Gunilla hade gjort grönkålssallad. foto!Äpplen fanns till provsmakning och försäljning.
 
foto!ulla intervjuvas på scenen.

foto!Veganvimmel, härligt med många besökare!

Tillbaka upp >>

• Natural Products Scandinavia/Nordic Organic food fair/Malmö (fackmässa) nov 2014
Natural Products Scandinavia/Nordic Organic food fair (Malmömässan) är Fackmässan för alla som producerar/marknadsför certifierad ekologisk mat och dryck.
"Med mer än fördubblad i storlek sedan lanseringen 2013, erbjöds tusentals återförsäljare och yrkesverksamma en levande presentation av hållbar, naturlig, rå, ekologisk mat och dryck. Spännande, inspirerande, viktig och relevant är bara några av branschfolkets omdömen.
."

Veganföreningen hjälpte Vegan Society (engelska veganföreningen) i deras monter.
Vi informerade om den internationella veganmärkningen (Vegan TM) och delade ut färgglada bomullskassar fyllda med informationsmaterial.

Märkningen lanserades av Vegan Society 1990. Den underlättar för alla som vill vara helt säkra på att produkten är vegan och hjälper konsumenterna att välja.
Intresset för märkningen var stort. Företag kan registrera sina veganprodukter hos Vegan Society om deras produkter håller måttet! Även veganföretag kan registrera sig.
Läs mer om veganmärkningen på vår hemsida >>

foto!Ulla och Anette informerar om veganmärkning. Intresset var stort bland företagen som var på mässan – i vimlet sågs många veganväskor.

Solrosen (Vegan TM) är internationellt känd standard för veganprodukter. Företag kan registrera sina veganprodukter och får då märka dem med solrosen TM.

foto!Vegan TM (Solrosen)
Vi delade ut bomullskassar och infomaterial. Märkningen underlättar för konsumenter att välja. Kolla om dina produkter håller måttet!

För information och registrering kontakta engelska veganföreningen: Vegan Society
Läs även om märkningen på vår hemsida

Tillbaka upp >>

BliMedlemNU!      
Tillbaka upp >> Tillbaka >>  

Copyright © anette. All rights reserved Hör gärna av dig med kommentarer