Kalendarium – Recept

1)  Vegoforum/ABF, Stockholm 5 mars 2016



1) Vegoforum/ABF Stockholm, 5 mars 2016
Grönkålssallad
1 stor påse grönkål, masserad med olja (stammarna bortrensade, bladen finfördelade)
1 stor påse bladmix
1 gurka i bitar
1 knippe skivade rädisor
1 ask skivade tomater
Morötter i strimlor
Polkabetor i tunna strimlor
Squash i strimlor
Blomkål i tunna skivor
Avocado i bitar
Mungbönsgroddar och groddar av gröna linser
Surkål (Tistelvind)
Hackad persilja

Dressing: Saft av citron, olivolja och algsalt.

• Blanda alla salladsingredienser. Servera i en vacker skål med dressingen separat eller blandad med salladen.


Hummus
3 askar kikärtor (färdiga)
2 msk sesampasta
2 msk citron
4 msk veganpesto
Basilika
Örtsalt efter smak

• Mixa allt.

Kikärtskaka
2 askar kikärtor (färdiga)
8 msk jordnötsmör
1 nypa salt
4 msk agavesirap eller dadelsirap
1 dl chokladflarn

• Mixa allt utom chokladflarnen. Ta i dem sist.
Bred ut smeten på bakplåtspapper i en form. Strö över chokladflarn
Baka i 175° i 20 minuter.

 
BliMedlemNU!      
Tillbaka upp >> Tillbaka till Kalendarium >>  

Copyright © anette. All rights reserved Hör gärna av dig med kommentarer