Fira med en veganSemla! |
|
VeganSemlor 50 gr jäst 5 dl sojamjölk 1 dl råsocker 100 gr mjölkfritt margarin 2 tsk mald kardemumma ca. 15 dl mjöl (beroende på sort) |
|
Smält margarinet. Häll på 3 dl sojamjölk. Låt svalna till 37° Rör ut jästen i 2 dl sojamjölk och häll på margarin/sojamjölksblandningen. Blanda i råsocker, kardemumma och sedan ca. 10 dl av mjölet, eller så mycket som behövs för att den släpper bunken. Spara resten av mjölet till utbakningen. Låt jäsa i 30 min. Knåda degen och forma till runda bullar. Jäs 30 min på plåt. Baka i 250° i ca 7-8 min. Tips! Om du vill ha blanka bullar... Pensla med sojamjölk strax innan de är klara. När bullarna svalnat kan du skära upp ett lock. Stoppa i mandelmassa och spritsa med Soyatoo ("vegan grädde", finns både av soja och ris i hälsokostaffärer, och i välsorterade livsmedelsaffärer. Finns både som "färdigvispad" och som du vispar själv). Eller använd matlagningssojagrädde och vispa själv, droppa i lite citronsaft så blir den fastare. Sätt på locket. Servera som den är eller med varm soja-, ris- eller mandelmjölk. MuMs! Välj Ekologiskt när du handlar, bättre för miljön och hälsan. |
Tillbaka >> | ||
|
||
Copyright © anette. All rights reserved | Hör gärna av dig med kommentarer |