Fira med en veganSemla!
   VeganSemlor
   50 gr jäst
   5 dl sojamjölk
   1 dl råsocker
   100 gr mjölkfritt margarin
   2 tsk mald kardemumma
   ca. 15 dl mjöl (beroende på sort)
MuMs!
   •  Smält margarinet. Häll på 3 dl sojamjölk. Låt svalna till 37°
      Rör ut jästen i 2 dl sojamjölk och häll på margarin/sojamjölksblandningen.
      Blanda i råsocker, kardemumma och sedan ca. 10 dl av mjölet, eller så mycket som
      behövs för att den släpper bunken. Spara resten av mjölet till utbakningen.
      Låt jäsa i 30 min.
      Knåda degen och forma till runda bullar. Jäs 30 min på plåt.
      Baka i 250° i ca 7-8 min.

   • Tips! Om du vill ha blanka bullar...
      Pensla med sojamjölk strax innan de är klara.

   •  När bullarna svalnat kan du skära upp ett lock. Stoppa i mandelmassa och spritsa
      med Soyatoo ("vegan grädde", finns både av soja och ris i hälsokostaffärer, och i
      välsorterade livsmedelsaffärer. Finns både som "färdigvispad" och som du vispar själv).

      Eller använd matlagningssojagrädde och vispa själv, droppa i lite citronsaft så blir den
      fastare. Sätt på locket.

      Servera som den är eller med varm soja-, ris- eller mandelmjölk.
      MuMs!

      • • • Välj Ekologiskt när du handlar, bättre för miljön och hälsan.


Tillbaka >>

Copyright © anette. All rights reserved Hör gärna av dig med kommentarer