Menyförslag 1 - Alla Hjärtans dag 14 feb
Menyförslag 2 - Alla Hjärtans dag 14 feb
|
Förrätt:
Avocado fylld med Caviart (veg. "kaviar", finns röd och svart.)
Eller Råraka Valentin (recept: se ovan)
Varmrätt:
Hasselbackspotatis
Tzay spett.
Tomat- o. paprikafräs:
Finhacka lök och röd paprika, fräs i lite olivolja, tillsätt tomatkross.
Krydda med dina favorit örtkryddor och chili efter smak.
Sallad:
Rosésallad, roman sallad, röd paprika, gurka, färsk spenat, ruccula, alfalfagroddar,
valnötter, oliver. Olja- och vinäger.
Efterrätt:
Tofuline glass t.ex vanilj, servera med varma hallon eller jordgubbar.
Dryck:
Amé, finns i flera olika smaker. Du hittar dem i hälsokosthandeln, eller i välsorterade
livsmedelsbutiker. Dekorera med röda bär.
|
Menyförslag 3 - KärleksMUMS
|
Kärleks MUMS - smoothie
1 dl jordgubbar
1 dl hallon
1 banan
1 näve färska spenatblad
2 dl sojayoghurt
Mixa allt och späd sedan med apelsinjuice till den konsistens du vill ha.
|
Menyförslag 4 - RAW: Levande föda tårta
|
RAW: Levande föda tårta
200 gr hasselnötter, 250 gr dadlar, 50 gr carobpulver
Nötterna blötläggs över natten. Lägg allt i matberedare, mal till en deg.
Kavla ut degen o lägg i en pajbotten.
Fyllning: Päron, banan, äpple, kiwi, jordgubbe mm.
Allt skivas, tärnas. Lägg det i pajformen.
Grädde: 150 gr nötter t.ex cashewnötter
Mixa till mjöl, tillsätt sedan vatten mycket försiktigt tills det blir en slät grädde.
Sötning kan göras med t.ex lönnsirap och 1 tsk vaniljpulver.
Häll grädden över fruktfyllningen.
Garnera:
Dekorera tårtan precis innan servering med bananskivor, kiwi, jordgubbar, björnbär.
Välj Ekologiskt när du handlar.
|